Deze tekst is ook in de originele opmaak als .pdf bestand beschikbaar

Toen het Wijkactieplan Ongedeeld Hatert werd gemaakt, is goed gekeken hoe problemen op het gebied van wonen, werk, opvoeding, schulden, verslaving, huiselijk geweld of criminaliteit aangepakt moeten worden. In Hatert zijn er gezinnen of alleenstaanden die met deze problemen te maken hebben. Het kan ook zijn dat er binnen één huishouden meerdere problemen spelen. De hulpverleners noemen dat een multiprobleemhuishouden. Het project Hatert Thuis geeft antwoord met de inzet van het Wijkteam Hatert.
 

Wat is een wijkteam?
Een verzameling van hulpverleners en instellingen (politie, zorg, maatschappelijk werk en woningcorporaties), die onder regie van een wijkteamregisseur, problemen achter de voordeur helpt op te lossen. De werkwijze is bijzonder omdat het team niet blijft wachten tot het uit de hand loopt, maar de problemen gelijk écht aanpakt. Dit doen ze door er samen op af te gaan en de bewoners te laten merken dat het hun menens is. Om dit allemaal goed te regelen verzamelen zij signalen en stellen een plan op. De uitvoering van het plan wordt door één hulpverlener gecoördineerd. Dat betekent één aanspreekpunt voor alle problemen die spelen.


De wijkteamregisseur
De wijkteamregisseur coördineert de samenwerking tussen de hulpverlenende instanties die in het wijkteam zitten. Voor Hatert is dat Moniek Somsen. Zij ziet en hoort veel en weet waar de problemen zich bevinden. In haar rol als wijkteamregisseur wil zij graag dingen beter maken.  Wat zij daar precies mee bedoelt kunt u lezen in het interview.
 

Vragen?
Bel 06-46375621 of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.