Hou van Hatert stelt u voor aan: Buurtsportcoach Charlotte Rikken!

logo hvh 500x300
Charlotte Rikken is een enthousiaste buurtsportcoach bij gemeente Nijmegen, zij wil graag mensen helpen, dat doet ze met passie en plezier. Het geeft haar veel voldoening en ze vindt het fijn om iets te kunnen betekenen voor de inwoners van Midden-Zuid, waaronder ook Hatert valt. Zelf is ze ook woonachtig in Nijmegen en vindt het dan ook heerlijk om met de fiets naar haar werk te gaan.

Charlotte is afgestudeerd aan de HAN in Sport - Bewegingseducatie. Na haar afstuderen is ze eerst drie en een halve maand gaan reizen voordat ze met plezier en passie aan haar baan als Leefstijlcoach begon.

Leefstijlcoach

Leefstijlcoach houdt in dat je meer gericht bent op de coaching naar een gezondere leefstijl.  Er zijn Leefstijlinterventies - die vergoed worden door zorgverzekeraars. (COOL) Coaching op Leefstijl is een gecombineerde Leefstijl-interventies waarvoor Charlotte geaccrediteerd was, en aangesloten was bij de leefstijlbond.

Charlotte vindt de Gezonde Leefstijl interessant door de gezondheidsbevordering dat is waar haar passie ligt en dit dan ook kan brengen in haar werk.

Charlotte voerde coaching gesprekken met mensen, heeft bijeenkomsten gegeven, met verschillende thema’s die daarin aan bod kwamen. Denk aan; bewegen, voeding, ontspanning, stress, slapen, echt leefstijl breed. 

Naast coaching gesprekken gaf Charlotte ook bewegingslessen deze waren heel divers, een leuk programma en enthousiasmerend zoals zwemmen, beweeglessen in het bos, bootcamp of een groepsles op muziek met gewichten  dit zijn een paar voorbeelden. De leeftijd groepen waar les aan werd gegeven varieerde van 50+ en jongeren. 

Buurtsportcoach
Charlotte Rikken Profielfoto
© Foto: Gemeente Nijmegen

De wens van Charlotte was om dichterbij te kunnen werken hier in haar eigen stad. Rondkijkend naar een baan kwam de vacature voorbij van Buurtsportcoach bij de gemeente Nijmegen. Nu alweer drie jaar werkt Charlotte met veel plezier in haar eigen stad Nijmegen.

De coronatijd u herkent het vast nog wel, deze was zeer moeilijk voor iedereen, alles lag plat geen sociale contacten.  Juist in deze tijd startte Charlotte als buurtsportcoach, wat het voor haar een moeizame start maakte. Hierdoor werd ze creatief om toch de mensen te kunnen bereiken met in acht nemend van de coronaregels.

Ondanks de Corona heeft die tijd Charlotte ook iets moois gegeven. Zo kwam Charlotte in contact via een platform met eerst een persoon wat later een groepje van vier werd en samen binnen het team hebben ze volgens de Coronaregels buiten sport gegeven.  

Het sporten bestaande uit buiten bewegen op eigen niveau waarin kracht en conditie gecombineerd werd  met eigen lichaamsgewicht en met behulp van kleine gewichtjes. De groep is in de loop van de tijd verder uitgebreid en overgenomen door een externe beweegaanbieder.

                                                                             Hoe mooi is dat!

Charlotte is werkzaam binnen het bestaande team Midden-Zuid dat bestaat uit drie buurtsportcoaches: Karlijn Groeneveld, Niek Thomassen, Charlotte Rikken en sportdocent Milano van Dinter.

Team Charlotte Rikken
© Foto: Gemeente Nijmegen

Het buurtsportcoachesteam en Charlotte leggen verbinding tussen aanbieders van sport en bijvoorbeeld welzijn, gezondheidszorg, jeugdzorg, kinderopvang, onderwijs enz. Buurtsportcoaches kunnen u goed advies geven over bewegen en sport. Als u op zoek bent naar beweging op maat dan kunt u bij de professionals terecht, zij helpen u graag.  

Afsluiting: Charlotte ”Inwoners van Hatert en Nijmegen weet me te vinden u kunt altijd met vragen bij me komen daarvoor ben ik er voor u. Juist het laagdrempelige contact is fijn. Mijn functie heeft de naam Buurtsportcoach, maar daarin moet niet vergeten worden dat de dagelijkse bewegingen ook bewegen is en dat dit even belangrijk is als je intensieve beweeg momenten.”

Heeft u vragen of wilt u graag een beweegadviesgesprek aanvragen? Bel dan met buurtsportcoach Charlotte Rikken telefoonnummer: 06-31109441.

U kunt ook mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

©Tekst Hou van Hatert

Related Articles

Tijdelijke noodopvang Sportpark Winkelsteeg

Wijkraden, warmteplekken, werkzaamheden Topaasstraat en Wijkplatform Hatert

Mozaïek mee aan de "Hou van Hatert-bank"