Hou van Hatert  stelt u voor aan: Melissa de Gruiter

logo hvh 250x250

Melissa de Gruiter,  in hart en nieren verbonden met sport en pedagogiek. Haar studierichting zal u dan ook niet verbazen,  ze is afgestudeerd als pedagoog, sociaal werker, fitnes trainer en sportinstructeur sport & beweging  dit maakt dat ze een breed inzetbare gekwalificeerde  professioneel is.
Melissa
Loopbaan

De opleidingen heeft Melissa gevolgd en afgerond met periodes van tussendoor werken. Melissa is haar loopbaan begonnen bij een kinderdagverblijf, daarnaast gaf ze sportlessen als sportinstructeur.

Het sporten is belangrijk voor Melissa en van het kinderdagverblijf is ze geswitcht naar een fitnes sportschool in Mill. Dit mocht niet lang duren. Corona was de spelbreker, de overheid verplichte landelijk dat de sportscholen hun deuren moesten sluiten.

Na Corona ging  Melissa werken bij RIBW in Hatert (beschermd wonen)daar kreeg ze de kans een opleiding te volgen als sociaal werker. Een mooie uitdaging om mensen te helpen die hun weg in de maatschappij niet goed kunnen vinden, van verschillende leeftijden en met verschillende achtergronden. Gaandeweg bemerkte Melissa dat haar hart toch bij kinderen en sport lag. Om toch weer die richting in te gaan is Melissa gaan afbouwen bij RIBW door minder uren te gaan werken.

Een tijdje heeft Melissa het gecombineerd een aantal uren bij RIBW en als ambulante begeleider van een kind met een beperking in een gezin.  Dit gaf haar zoveel energie om als ambulante begeleider te werken dat Melissa als ZZP’er is begonnen en ontslag heeft genomen bij RIBW.  

Ambulante Begeleidster

Melissa vindt pedagogisch met kinderen werken super leuk, de ontwikkeling van het kind, het kind logica, hoe de kinderen dingen zien vind ze gewoon fantastisch.  Haar missie is om maatschappelijk de kinderen te ondersteunen en te  laten zien dat het ook anders kan naar het positieve, dat er meer in zit je dan je denkt.

De gemeente is binnen de WMO verantwoordelijk voor de maatwerkvoorziening Ambulante Begeleiding  met als uitgangspunt het inzetten van maatwerk. Melissa is aangesloten bij het bureau TVN-zorgt  zij geven de zorgcasussen uit aan de gemeente en deze geeft de indicatie uit.

De doelstelling van Ambulante Begeleiding is om de cliënten weer inhoud en vorm te geven aan hun eigen leven. Zo wordt er gekeken wat een cliënt kan en gelooft in zijn/haar eigen kracht en daarmee werken met wederzijds vertrouwen zodat iedere cliënt zich gehoord en gezien voelt. Om dit te bewerkstelligen zit er een heel zorgteam omheen, naast Melissa bestaat het zorgteam uit de scholen waar ze cliënten heeft, specialisten ieder op hun eigen vakgebied, hun kennis en vaardigheden zijn dan ook cruciaal om de doelen te behalen binnen de tijdsplanning en het budget van de indicatie die de gemeente verstrekt.

Soms zijn kinderen met verschillende beperkingen aangewezen op het voortgezet speciaal onderwijs of beroepsopleidingen. Scholen voor leerlingen met een lichamelijke, meervoudige beperking of voor langdurig zieke kinderen.

Scholen

Melissa is werkzaam op verschillende scholen in Nijmegen waaronder in haar woongebied Hatert. Ze bezoekt verschillende scholen om haar cliënt te begeleiden dit doet ze o.a. bij Aventurijn Zij bieden praktijkgericht voortgezet speciaal onderwijs aan voor kinderen vanaf 12 jaar.

De St. Maartenschool als zowel de Werkenrode school zijn beide gespecialiseerd op lichamelijke of meervoudige beperkingen voor langdurig zieke kinderen. Bij deze scholen haalt Melissa de cliënt na schooltijd op om thuisbegeleiding te geven aan kinderen in zijn/haar eigen vertrouwde omgeving.

Melissa is werkzaam als ZZP’er en werkt ook met Persoonsgebonden budget (PGB) daarmee kunt u zelf zorg of ondersteuning inkopen zoals  jeugdhulp voor uw kind. U kunt een pgb aanvragen bij de gemeente, of bij de zorgverzekeraar.

Melissa’s droom is om kinderen te begeleiden en dit te combineren met sport. Om dit te realiseren en creëren gaat ze met professionals in gesprek die net als haar bezig zijn om te zorgen dat de kinderen via sporten weer zelfvertrouwen krijgen en zelf zien ‘ik kan meer dan ik dacht.’

                                                                                                       Dit is een mooi initiatief !

Afsluiting: Melissa: “Hoe moeilijk je het ook vind, hoe diep je ook bent, wèèt dat er een mogelijkheid is om er uit te komen als je positief blijft."

Voor meer informatie kunt u Melinda mailen:  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bellen op telefoonnummer: 06 -14165249

Related Articles

Tijdelijke noodopvang Sportpark Winkelsteeg

Wijkraden, warmteplekken, werkzaamheden Topaasstraat en Wijkplatform Hatert

Mozaïek mee aan de "Hou van Hatert-bank"