Klien van den Broek gedreven door Passie en Missie - Train(t) je sterk na kanker

Klien van den Broek woonachtig in Hatert gedreven door Passie en Missie - Train(t) je sterk na kanker

Mensen die geraakt zijn door kanker leven in onzekerheid en raken hierdoor hun vertrouwen in zichzelf kwijt. Dit heeft ook invloed op hun naaste en hun omgeving. Hoe ga je hiermee om en hoe krijg je het zelfvertrouwen weer terug.

Klien van den Broek kan u het zelfvertrouwen weer teruggeven door middel van de juiste voeding, sport, rust en professionele begeleiding en ondersteuning als beweegspecialist oncologie, kijkt u eens op Elixervitae

                                                              “ Passie en Missie van Train(t) je sterk na kanker”

Klien van den Broek heeft altijd passie gehad voor sport en bewegen, maar gaandeweg wilde ze toch graag de medische richting in. Terwijl ze nog zoekende was welke kant ze op wilde gaan, sprak de hormonale vrouwen in de menopauze haar wel aan; tot de vader van haar kinderen de diagnose kanker kreeg.

Klien met dochters   kopie

Klien vertelt: “Er zijn zoveel mensen die te maken hebben met kanker of de gevolgen daarvan, ik zie het dan ook als mijn missie om hier iets mee te doen. Het is niet alleen voor de kankerpatiënt, ook het netwerk het gezin erom heen die hebben ook direct te maken met de gevolgen van.”

Het gaat om de mentale en fysieke weerbaarheid. Klien werkt met de drie eenheid van voeding, sport en rust die zorgen dat mensen weer vertrouwen krijgen in hun lichaam door letterlijk door; middel van krachttraining, fysiek sterker worden en daardoor weer meer vertrouwen in het lichaam krijgen en daardoor zich ook weer sterker voelen.

Zodra de behandelingen stoppen in het ziekenhuis bent u weer vrij om alles te mogen doen. Het is belangrijk om te blijven bewegen voor de conditie van uw lichaam, en tegen psychische klachten.

Klien 1   kopie

Klien vertelt: “Keywoord is vertrouwen, vertrouwen is het belangrijkste. Doordat u het traject hebt doorlopen met kanker is het vertrouwen in uzelf weg. Ik bemerk dat dat stuk 1 op 1 contact daarin de meeste winst zit, het terug krijgen in vertrouwen van uzelf. Sommige mensen vinden het prettig als het online gaat. U merkt als kankerpatiënten iedere dag contact kunnen hebben dat daar echt behoefte aan is.

U mag dan weer naar de sportschool. Voor mensen die ziek zijn geweest is de drempel om naar de sportschool te gaan vrij hoog. Mensen die een operatie hebben gehad er anders uitzien is de drempel nog hoger, juist voor hen bied ik aan om 12 weken kracht op te bouwen door middel van krachttraining door boksen.”

Boksen lijkt een agressieve sport maar juist is het een verbetersport. Waarbij u leert uw eigen dekking te houden. Het boksen is vooral op elkaars handschoenen, u gaat nooit sparren, een bitje is dus niet nodig. De basis is iedere keer weer staan, hoe is uw houding, hoe is uw ademhaling, uw dekking. Met het staan zorgt u ervoor dat u niet geraakt kan worden. Best metaforisch ook geraakt worden door dingen in uw leven die gebeuren. Daarmee krijgt u meer vertrouwen in uzelf.

                                                                     ik kan dit, ik sta hier, ècht met bokshandschoenen aan.’

Er zijn vijf pijlers n.l. : Bewegen, mindfulness, sport, gezonde voeding, voldoende slaap. Door middel van video’s die u kunt volgen met de weerstandband op niveau, zijn er verschillende weerstanden die u thuis kunt opbouwen in uw eigen veilige omgeving. De basis is online, maar mensen uit de regio Nijmegen die liever willen dat Klien bij u thuiskomt dat is maatwerk, coachen 1 op 1 dat is ook mogelijk.

Voeding is een van de belangrijkste dingen naast het trainen.

Klien heeft een App over voeding die volledig wordt aangepast waar individuele behoefte aan is, die ieder dag voor uw situatie opmaakt dat u voor 6 weken aan maaltijden krijgt incl. tussendoortjes. De App geeft de boodschappen door aan de supermarkt, zodat u niet meer hoeft na te denken wat u eet het past volledig bij uw leefstijl om voor u zo gezond mogelijk te leven. Per week krijgt u een online les die u kunt volgen waarbij Klien echt alles uitlegt, iedere oefening wordt uitgelegd.

Ze gaat met mensen in gesprek, van daaruit kan Klien erachter komen wat de mensen lekker vinden wat ze nodig hebben en op ieder individueel vaststellen zodat het achteraan in de App wordt gezet, iedere dag begeleiding en ondersteuning.

Klien heeft een samenwerking met het Marikenhuis, wellicht heeft u er wel eens van gehoord. Het Marikenhuis is voor mensen die geraakt zijn door kanker en hun naasten.

Op maandag 25 maart om 11: uur verzorgt Klien een Clinic Boksen in het Marikenhuis.  U bent van harte welkom.

Heeft u belangstelling, wilt u meer informatie, u kunt altijd vrijblijvend contact opnemen zodat Klien mee kan denken ook als het om een kennis of familielid gaat.

Goed nieuws voor iedereen in Hatert die klaar is voor een gezondere levensstijl

Speciale aanbieding voor Hatert: binnenkort bericht Hou van Hatert u hier meer over!

Contactgegevens:
Klien van den Broek

Telefoon.: 0639466632
E-Mail.: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Website.: Elixer Vitae

Klien op grond

© Tekst: Hou van Hatert

Related Articles

Tijdelijke noodopvang Sportpark Winkelsteeg

Wijkraden, warmteplekken, werkzaamheden Topaasstraat en Wijkplatform Hatert

Mozaïek mee aan de "Hou van Hatert-bank"