Textiel Race van start in Nijmegen

Nijmeegse scholen zamelen zoveel mogelijk textiel in

Als onderdeel van het regionale educatieprogramma, organiseert Dar van 11 maart tot en met 11 april de Textiel Race in Nijmegen. Een aantal scholen leren alles over het belang van hergebruiken, repareren en recyclen van textiel! Ze nemen het tegen elkaar op om zoveel textiel in te zamelen. Op woensdag 13 maart ging de Textiel Race in Nijmegen van Start op basisschool Hidaya. Wethouder Jean Paul Broeren sprak over textiel (scheiden) en fast fashion en deed een eigen oude trui in de textielbak. Daarna kregen de leerlingen een gastles over textiel (scheiden). Hier deden leerlingen actief en enthousiast aan mee. Naast de gemeente Nijmegen, doen deze maand ook andere Dar-gemeenten mee aan de Textiel Race.

Wat mag er allemaal bij textiel?

Denk bij textiel aan kleding, linnengoed (lakens en handdoeken), tassen, knuffels, schoenen en ook kapot textiel zoals kapotte poetsdoeken. Let op! Doe alleen schoon en droog textiel in een dichte zak.

Textiel laten ophalen?

Bewoners die in de buurt van de scholen wonen, kunnen tussen 18 maart en 11 april gemakkelijk en gratis hun textiel thuis laten ophalen. Dit doen ze door hun textiel online aan te bieden op www.textielrace.nl. Het opgehaalde textiel en kleding wordt hergebruikt en gerecycled. En de school die het meeste inzamelt wint ook nog eens een schoolreis. Ook is er een prijs voor de tweede en derde plek. Zo maakt de Textiel Race het inzamelen van textiel leuk, leerzaam en gemakkelijk!

Helpt u ook mee?

Als bewoners hun textiel op een juiste manier inleveren, dragen bewoners eraan bij dat er minder milieuschade is, er minder mensen onder slechte omstandigheden moeten werken en er meer textiel hergebruikt kan worden. We maken het bewoners gemakkelijk doordat het afval thuis opgehaald kan worden. Bovendien steunen bewoners de school in hun buurt als kanshebber op een schoolreis. Doe ook mee en zet textiel online! Als dank voor het online aanmelden, ontvangen bewoners kortingscodes voor verschillende duurzame merken.

Welke scholen doen er mee in Nijmegen?

> Hidaya school locatie Heiweg en locatie Akkerlaan
> Basisschool de Lanteerne
> Tarcisiusschool
> De Wingerd
> Montessorischool Nijmegen
> Talita Koemi School
> Kindcentrum Toon
> De Geldershof

Meer informatie over de Textiel Race: www.dar.nl/textielrace

20240313 Textiel Race van start in Nijmegen

Related Articles

AutoMaatje – Nijmegen viert 5-jarig bestaan!

Aanmelden voedselpakket

Vindt u autorijden in het donker onprettig? Overweeg dan het openbaar vervoer!