Activiteiten maart Marikenhuis

Het Marikenhuis is een centrum voor mensen die geraakt zijn door kanker. Je kunt deelnemen aan heel veel activiteiten. Wil je alvast de sfeer proeven, bezoek dan de open inloop op maandag t/m donderdag van 13.00 – 16.00 uur of maak een afspraak buiten deze uren om (hoe? Kijk op de contactpagina van de website). Het complete aanbod aan activiteiten vind je op de website en daar meld je je ook aan voor een activiteit. Een greep uit het aanbod:

Maak samen je eigen lunch
Groente Marikenhuis

Elke dinsdag van 10.00 – 13.00 uur. Bereid samen met anderen je eigen gezonde lunch. Goed eten is niet alleen lekker maar net als bewegen superbelangrijk. Steeds meer artsen zien ook het belang en de waarde van voeding, bewegen en welzijn bij mensen met kanker. Natuurvoedingskok Marjanne begeleidt de workshop. Ze leert je heerlijk en smaakvol koken met simpele ingrediënten en groenten van het seizoen. Onder het genot van een kopje koffie of thee met uitleg hoor je wat je die dag gaat maken. Vervolgens ga je samen aan het werk en rond 12.30 is het dan tijd voor een heerlijke zelfgemaakte lunch, genieten en napraten.
Meld je op tijd aan. Kosten: € 3,50
Soep Marikenhuis

Workshop handmassage

Maandag 25 maart om 14.00 uur kun je weer deelnemen aan de workshop handmassage. Je ontdekt hoe handmassage je rust en ruimte geeft en zorgt voor een prettig gevoel. Je masseert en ontvangt massage samen met andere deelnemers in een kleine groep. Anneke van Ginkel, vrijwilliger bij het Marikenhuis, heeft veel ervaring met handmassage en legt uit wat de mogelijkheden zijn. Na afloop krijg je uitleg mee over hoe je er thuis mee aan de slag kunt gaan. Neem gerust een vriend(in) of familielid mee. Kosten: € 2,50.

Workshop Chineng Qigong

Dinsdag 26 maart om 11.00 uur kun je kennismaken met deze Chinese meditatieve bewegingsvorm, met eenvoudige, zachte bewegingen. “Dat wat je aandacht geeft, groeit!” is het motto. Lichamelijke bewegingen ondersteunen deze focus.  

Meestal sta je bij het uitoefenen van Chineng Qigong, maar veel oefeningen kunnen ook zittend gedaan worden. Door het beoefenen van Chineng Qigong geef je jezelf de kans om in beweging te komen en aan je welzijn te werken. Je kan op een dieper niveau gaan voelen, en nee, dat is in het begin niet altijd leuk. Maar in tweede of derde instantie, kun je jezelf, of delen van jezelf (terug)vinden. Kosten € 2,50

Cover marikenhuis DSC 0482

Related Articles

AutoMaatje – Nijmegen viert 5-jarig bestaan!

Aanmelden voedselpakket

Vindt u autorijden in het donker onprettig? Overweeg dan het openbaar vervoer!