Bewonersgroep Kastelenbuurt

Met een aantal bewoners zijn we eind 2005 gestart met de bewonersgroep Kastelenbuurt. Doel is om samen met de verschillende instanties (Politie, Gemeente, Tandem en dergelijke) ontwikkelingen in de buurt te bespreken en te kijken hoe we de leefbaarheid in de wijk kunnen verbeteren.

De eerste periode heeft Tandem het voortouw genomen en werd het voorzitterschap door Yilmaz van Tandem verzorgd. Sinds 1 januari 2007 heeft Annemarie het voorzitterschap op zich genomen en verzorgt Marcel de secretariële ondersteuning. Yilmaz is de Penningmeester van de bewonersgroep.

De bewonersgroep komt gemiddeld een keer in de drie maanden bijeen. Er wordt vergaderd in het Wijkcentrum Hatert in de Couwenbergstraat. De agenda ziet er als volgt uit:

  1. Opening en mededelingen
  2. Verslag vorige vergadering
  3. Actielijst
  4. Actuele onderwerpen
  5. Rondvraag en sluiting

Afhankelijk van de agenda worden er verschillende gesprekspartners uitgenodigd. De gemeente is vaak aanwezig om te overleggen over allerlei zaken die met de invulling van de Openbare ruimte te maken hebben. De politie is vaak aanwezig in verband met zaken die betrekking hebben op de Veiligheid & Verkeer en Jongeren.

De Bewonersgroep heeft verder de verantwoordelijkheden opgedeeld per werkgroep, waarmee ook afgestemd wordt met de andere bewonersgroepen van de Edelstenenbuurt en de Staatsliedenbuurt:

  1. Veiligheid & Verkeer
  2. Jongeren
  3. Openbare ruimte
  4. Communicatie

Daarnaast zijn er gelukkig nog meer bewoners die zich inzetten voor de belangen van de gehele wijk! Extra ondersteuning is altijd welkom: jong of oud, allochtoon of autochtoon, man of vrouw, als u in de Kastelenbuurt woont en binnen de wijk actief wilt zijn neem dan contact met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. op. Om misverstanden te voorkomen: actief zijn is niet hetzelfde als in de commissie zitten. Ook mensen die dus niet zo van vergaderen houden, maar wel mee willen helpen als vrijwilliger bij een of ander buurtproject worden uitgenodigd om zich op te geven.

Related Articles

Kastelenbuurt weer schoon!

Loevesteinstraat straat van de week!