In de Jupiler Lounge van het Nijmeegse voetbalstadion De Goffert komt tijdelijk een extra GGD-vaccinatielocatie. GGD Gelderland-Zuid richt deze tijdelijke locatie in omdat er vanaf juni extra coronavaccin beschikbaar is. In juni is de doelstelling om, bij voldoende vaccin, landelijk minimaal 2 miljoen prikken per week te zetten. Met deze locatie kan regio Gelderland-Zuid daaraan de gewenste bijdrage leveren.

GGD start eerste week van juni
In de eerste week van juni start de GGD in De Goffert met het vaccineren tegen corona van mensen van 59 jaar en jonger. Op de locatie komen 6 priklijnen en de GGD prikt er naar verwachting met het vaccin Janssen. De GGD denkt de locatie tot uiterlijk begin augustus nodig te hebben.

Locatie eerst in gebruik door huisartsen
Op 25 en 26 mei maakt eerst een aantal huisartsenpraktijken uit regio Nijmegen gebruik van De Goffert. Zij prikken daar hun eigen patiƫnten uit de doelgroep 60 tot en met 64 jaar met AstraZeneca.

In Rivierenland voldoende prikcapaciteit
In Rivierenland is een extra locatie niet nodig: daar is voldoende capaciteit bij de vaccinatielocaties in Tiel, Culemborg en Zaltbommel.