Beste meneer/mevrouw,

In april presenteerde de gemeente nieuwe parkeerplannen. Veel mensen, waaronder u, reageerden op deze plannen. Op basis van alle reacties pasten we de plannen aan. Hoe? Dat staat in het rapport in de bijlage. Ook beantwoorden we in dit rapport vragen van mensen.

 

Wat hebben we gedaan?

We maakten dit rapport in de bijlage na alle reacties en besprekingen van de afgelopen maanden. Nadat we in april de parkeerplannen presenteerden, ontvingen we namelijk meer dan 500 reacties per e-mail. Daarna spraken we met wijkraden in oost, west en noord. Voerden we gesprekken met voor- en tegenstanders. En hielden we zeven online bijeenkomsten. Op die online bijeenkomsten waren bijna 300 mensen. Met hen deelden we informatie en bespraken we alternatieven. Vooral de bijeenkomsten in oost en west waren druk bezocht.

 

We kijken terug op goede en nuttige gesprekken. Alle ideeën en opmerkingen die mensen de afgelopen maanden inbrachten, zijn serieus afgewogen. Dat leverde een aangepast plan op. Dit nieuwe plan “Parkeren in Nijmegen 2020-2030” staat op nijmegen.nl/parkeernota.

 

Hoe nu verder?

Het college van burgemeester en wethouders stuurde vandaag de nieuwe parkeerplannen naar de gemeenteraad. De raad bespreekt deze plannen binnenkort. U kunt ook bij de raad uw mening geven over de parkeernota. Meer informatie over de raad staat op nijmegen.nl/gemeenteraad.

 

Wij willen u vriendelijk bedanken voor uw reactie en deelname.

 

Met vriendelijke groet,

Ellen Stam