Wil je eens ervaren hoe het is om op de Spiegelwaal te roeien? Of gewoon eens zien hoe het eraan toegaat bij dé roeivereniging voor Nijmegen en omstreken? Op zaterdag 25 mei houdt RV de Waal open huis. De ideale gelegenheid om kennis te maken met de vereniging, de leden en het roeien.

Sinds drie jaar roeien de ruim 250 leden van de vereniging op de Spiegelwaal tussen Nijmegen en Lent. RV de Waal is de enige roeivereniging in de regio Nijmegen waar iedereen lid van kan worden. De vereniging is gevestigd in het pand van een voormalig dakbedekkersbedrijf en beschikt over circa 60 boten, een fitnessruimte en een kantine.

Hard gegroeid

In drie jaar tijd is RV de Waal hard gegroeid. Een groot aantal vaste ploegen traint wekelijks en de vereniging is al diverse keren in de prijzen gevallen tijdens wedstrijden in het hele land. Het afgelopen roeiseizoen hebben weer tientallen beginners een instructiecursus gekregen en een nieuwe groep beginners is alweer van start gegaan. Ook organiseert de vereniging allerlei activiteiten buiten het roeien om.

Rondleiding en zelf roeien

Op zaterdag 25 mei houdt RV de Waal open huis. Iedereen kan langskomen om het botenhuis en het terrein te bekijken. De rondleiding wordt afgesloten met een klein stukje roeien op de Spiegelwaal. Beginner of ervaren roeier, jong of oud, iedereen is welkom. Aanmelden is niet nodig. Koffie, thee en fris staan klaar.

KiKaRoW

Op deze dag komen ook de KiKaRoW-roeiers aan bij RV de Waal. Om geld op te halen voor de strijd tegen kinderkanker vaart een aantal roeiers in het voorjaar en de zomer van 2019 veertien weekenden lang van roeivereniging naar roeivereniging. RV de Waal organiseert een rommelmarkt en andere activiteiten om geld op te halen voor dit initiatief.

Open Huis RV de Waal Zaterdag 25 mei, 11.00 - 15.00 uur Oosterhoutsedijk 48, Lent www.rvdewaal.nl Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.