Aanstaande zaterdag 11 mei staat bij Wijkplaats Buur de derde fietsriksja klaar van stichting Fietsen Alle Jaren Nijmegen. Iedereen is tussen 14:00 en 16:00 uur van harte welkom om de riksja te komen bekijken en te testen. We maken er een feestje van; wethouder Bert Velthuis geeft het startsein voor de feestelijke ingebruikname, drink daarna gezellig een borrel met ons mee!

Voor wie is de riksja bedoeld?

De stichting biedt mensen die zelf niet (meer) kunnen fietsen een gratis ritje aan in de riksja. Zodat ze weer de wind door de haren voelen. Wij fietsen bijvoorbeeld met ouderen die nog thuis wonen en met cliënten van woonvoorzieningen en dagbestedingen. Een vrijwilliger haalt mensen thuis op of bij een woonvoorziening of dagbesteding. Samen met een andere passagier, bijvoorbeeld een vriend(in), mantelzorger of begeleider, worden ze rond gefietst. Op verzoek fietst de vrijwilliger bijvoorbeeld langs plekken waar de passagier vroeger gewoond en gewerkt heeft.

Afspraken met woonvoorzieningen

Deze derde riksja wordt door stichting Fietsen Alle Jaren Nijmegen ingezet voor de wijken Brakkenstein, Grootstal en Hatertse Hei. De riksja komt bij woonzorgcentrum Aqua Viva aan de Heijendaalseweg te staan. We gaan voor Aqua Viva fietsen en ook voor andere woonvoorzieningen. Er zijn al afspraken met het Gofferthuis in de Libellenstraat, Deel de dag Grootstal in de Schakel en Deel de dag Brakkenstein in de Kanunnik van Kekenstraat.

Proefrit fietsriksja

Op zaterdag 11 mei kunnen bezoekers tussen 14:00 – 15:00 een proefrit maken met de riksja bij Wijkplaats Buur, Deken Hensburchstraat 2 in Nijmegen. Spreek vrijwilligers en laat je rondfietsen! Wil je meedoen met de stichting, als vrijwilliger of passagier, neem dan contact met ons op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Meer informatie over het initiatief vind je op www.fietsenallejaren.nl/nijmegen of www.facebook.com/fietsenallejarennijmegen.