taalcafe in de bieb foto marcel krijgsman 800x533Op donderdag 11 oktober om 10.00 uur is de feestelijke opening van het nieuwe Taalcafé in Bibliotheek Hatert aan de Couwenbergstraat 20 in Nijmegen. Vanaf deze datum kun je daar elke donderdag van 10.00 – 12.00 uur Nederlands komen oefenen.

In het Taalcafé kun je met andere mensen komen praten die ook de Nederlandse taal willen leren. Er zijn vrijwilligers aanwezig om je te helpen met oefenen. Zo leer je steeds meer Nederlandse woorden. Het zijn gezellige ontmoetingen, met elke keer een ander onderwerp om over te praten. Bijvoorbeeld het nieuws of een Nederlands feest, zoals Koningsdag. Je bent altijd welkom bij het Taalcafé, dus aanmelden is niet nodig. Kleine kinderen mogen ook mee. Het Taalcafé is gratis.

Wil je ook graag beter Nederlands leren spreken? Je bent van harte welkom bij de opening op 11 oktober om 10.00 uur in de Bibliotheek Hatert. Er is muziek, koffie/thee en lekkere hapjes. Om 10.50 uur gaat het eerste Taalcafé van start met als thema ‘Feest’. Hierna ben je elke donderdag van 10.00 tot 12.00 uur wekelijks welkom in het Taalcafé in de bieb.

De Bibliotheek Gelderland Zuid organiseert het hele jaar door activiteiten voor mensen die graag (beter) Nederlands willen leren. Meer informatie over hulp met taalvaardigheid bij de bieb, zoals over onze Taalhuizen of de VoorleesExpress? Kijk op www.obgz.nl/taalvaardig.

Programma opening Taalcafé Hatert op 11 oktober 2018

10.00 uur - ontvangst met koffie/thee en wereldse hapjes

10.15 uur - welkom door Bert Hogemans, directeur-bestuurder Bibliotheek Gelderland Zuid en Edwin van Haveren, wijkmanager Zuid, gemeente Nijmegen

10.30 uur - officiële opening met het Nederlandse lied door de Hatertse Noo(d)jes

10.50 uur - het eerste Taalcafé met als thema ‘Feest’

12.00 uur - afsluiting