Mijnbuurtje komt naar Nijmegen - Zuid

Samen een nog leukere buurt maken? Elkaar leren kennen? Meer samen doen, meer samen delen? Meer thuis zijn in eigen buurt?

Dat is waar ‘mijnbuurtje.nl’ voor staat. Mijnbuurtje staat voor samen werken aan een nog betere buurt. Een buurt waar mensen elkaar kennen en kunnen genieten van elkaars talenten. Een wijk waar mensen samen activiteiten en dromen delen en waar mensen zich veilig en vertrouwd voelen.
Hoe wil mijnbuurtje dat gaan doen? Mijn buurtje biedt daarvoor:

  • Een online dorpsplein, waar mensen uit de buurt elkaar kunnen ontmoeten en zichzelf kunnen introduceren, waar mensen verhalen over hun buurt kunnen vertellen, foto’s en filmpjes van de wijk kunnen plaatsen en met elkaar kunnen delen. Een plek ook waar wijkbewoners een beroep elkaar kunnen doen, elkaar vragen kunnen stellen of oproepen voor activiteiten in de wijk kunnen plaatsen.
  • Een online marktplein, waar wijkbewoners zelf hun spullen te koop of te ruil kunnen aanbieden voor elkaar en op de hoogte kunnen blijven van wat er in de buurt aan aanbiedingen te vinden zijn. Waar de locale wijkondernemers hun diensten en goederen in de buurt kunnen aanbieden. 
  • Een online informatievoorziening. Via een digitale buurtradar kunnen mensen in één oogopslag zien wat voor activiteiten er in de buurt zijn, op gebied van kunst, cultuur en uitgaan. Maar ook voorzieningen in de wijk, zoals restaurant, of recente gemeentebepalingen voor de buurt, kunnen via de buurtradar gemakkelijk gevonden worden. De digitale wijkkrant kan via mijnbuurtje gemakkelijk worden ingezien en het laatste nieuws uit de buurt kan gemakkelijk gevolgd worden. Organisaties en instellingen in de buurt op gebied van zorg en welzijn kunnen via mijnbuurtje eenvoudig gevonden worden, met locatie, openingstijden en een korte uitleg van wat ze bieden, eventueel ook met de gezichten bij de namen van de verschillende professionals die in de wijk werkzaam zijn.

Mijnbuurtje is er niet alleen online. Mijnbuurtje bestaat uit mensen uit de buurt, community managers, die zelf in de wijk wonen en die weten wat er speelt in de buurt. De community managers zijn het aanspreekpunt en het gezicht voor mijnbuurtje in de wijk. Je kunt bij de community managers terecht voor vragen en opmerkingen over het online platform van mijnbuurtje en voor tips of ideeën over activiteiten. De community managers helpen bij het gebruik van de site, ondersteunen bij het verbinden van organisaties, bewoners en ondernemers met elkaar, en houden ook een oogje in het zeil bij mijnbuurtje, zodat alles veilig en gezelligblijft.

Voor Nijmegen Zuid zijn wij de community managers voor mijnbuurtje: Aïsha-Ilse Fraanje, Jasmijn van der Ploeg en Rogier Teerenstra. Vanaf novemberzullen we op vaste tijden dagelijks te vinden zijn in wijkcentrum Hatert. Nadere informatie hierover volgt nog.

Het online mijnbuurtje-platform voor Nijmegen Zuid zal in de loop van de maand november actief worden. De community managers houden jullie op de hoogte, maar tot die tijd kan iedereen een voorbeeld van wat gaat komen en van wat ‘mijnbuurtje’ is, vinden via: http://www.dewijkwebsite.nl. Heb je nu al tips voor onderwerpen die op de website moeten komen? Mail dan naar een van ons: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

We zien je suggesties graag tegemoet!

Related Articles

Winkelhart Hatert is zo mooi

Vandalisme op bouwplaats

Onder de brug