Nijmegen vraagt minister Blok om verlaten status krachtwijk voor Hatert

PERSBERICHT

Bewoners, de corporaties Portaal, Talis en WoonGenoot en het college van B&W in Nijmegen hebben minister Blok (Wonen en Rijksdienst) gevraagd om de Nijmeegse wijk Hatert te ontdoen van de positie krachtwijk. Het gaat goed in Hatert en er is een dusdanig stijgende lijn te zien, dat bewoners, corporaties en gemeente het gerechtvaardigd vinden om actief het landelijke etiket van krachtwijk te verwijderen. In een bezoek van minister Blok aan Nijmegen op 10 juni 2013 wordt dit besluit, is de wens en verwachting, formeel bekrachtigd in de wijk.

Hatert is volgens bewoners, corporaties en gemeente een gewone (aandachts-)wijk met bijzondere positieve kenmerken en met een steeds neutraler imago. Met het actief verlaten van de krachtwijkstatus wordt tegemoetgekomen aan het groeiende zelfbewustzijn van de bewoners en professionals in de buurt. Het verwijderen van het etiket is een impuls voor het goede werk dat bewoners en organisaties verzetten voor de wijk. Er zijn de afgelopen jaren veel resultaten geboekt, mede dankzij rijksmiddelen. Zo is er een nieuw wijkcentrum gerealiseerd, zijn er ruim zestig bewonersinitiatieven, waaronder een actieve wijkkrant. Er is een Sociaal Wijkteam actief in de wijk voor zorg en welzijnsaanpak en Hatert Werkt voor werk en inkomen. De kracht van de bewoners en de samenwerking met de beroepskrachten, geven vertrouwen voor de toekomst.

Het wijkaanpakprogramma Hatert 2.0 (2012-2016) blijft onverminderd van kracht. De financiële afspraken tussen gemeente en corporaties blijven gehandhaafd. Het onlangs aan de raad aangeboden voortgangsbericht Hatert 2.0 geeft meer informatie over de wijkontwikkeling.

Het totale programma van het werkbezoek van minister Blok aan Nijmegen op 10 juni wordt zo snel mogelijk bekend gemaakt.

Related Articles

Winkelhart Hatert is zo mooi

Vandalisme op bouwplaats

Onder de brug