Nijmegen visueel

44 wijken in Nijmegen in beeld

Een uniek tijdsbeeld van de stad, dat moet ‘Nijmegen Visueel’ gaan opleveren. Dit najaar gaan kunstenaars samen met bewoners aan de slag om alle 44 wijken van Nijmegen kunstzinnig in beeld te brengen. Uiteindelijk biedt een dvd met deze afzonderlijke werken erop samengevoegd een uniek blik op de stad Nijmegen anno nu. Vanaf september 2009 wordt de dvd geëxposeerdin ruim 100 etalageruiten verspreid door de stad.
alt

Trend

Nijmegen Visueel is een initiatief van de plaatselijke stichting Pink Sweater Productions. De organisatie houdt zich sinds vier jaar bezig met internationale, lokale en audiovisuele projecten. Doeko Pinxt en Guus Witjes van Pink Sweater Productions zijn zichtbaar enthousiast met het initiatief. Guus Witjes: “Wij wilden een project ontwikkelen dat de landelijke trend overstijgt. Door het hele land zie je leefbaarheidsbevorderende projecten in achterstandswijken. Dat is goed, maar wij willen iets moois maken met héél de stad.”

In de wijk

In iedere wijk vinden kunstzinnige en culturele activiteiten plaats. Witjes: “Wij denken dat kunst in combinatie met culturele activiteiten bijdraagt aan een positieve beleving van de eigen wijk. Zo zullen mensen zich beter voelen in een omgeving die inspireert en waar ook daadwerkelijk iets gebeurt dan in een omgeving waar niets te beleven valt. Dat is voor iedere wijk belangrijk.”

Inspirerend

Samenwerken’ is daarbij het motto. Pink Sweater Productions krijgt steun van de gemeente, woningcorporaties en culturele fondsen en organisaties. Pinxt: “Nijmegen Visueel moet inspirerend werken voor iedereen die meedoet: kunstenaars, Nijmegenaren, de gemeente. Uiteindelijk willen wij een resultaat neerzetten dat van de hele stad is, en dat ook echt iets met de mensen doet. Een geheel waar iedereen trots op kan zijn en waar een klein stukje geschiedenis mee geschreven wordt.”

Lees meer op www.nijmegenvisueel.nl.

Related Articles

Winkelhart Hatert is zo mooi

Vandalisme op bouwplaats

Onder de brug