Agenda

Geen evenementen

Laatste nieuws

Hier vind je het meest recente nieuws.

Vanmiddag is bij 4 personen uit Gelderland-Zuid het coronavirus (COVID-19) vastgesteld. Hubert Bruls, burgemeester van Nijmegen en voorzitter van de Veiligheidsregio en de GGD geven aan dat het gaat om een vrouw uit Ewijk (gemeente Beuningen), een man uit Geldermalsen (gemeente West Betuwe) en een man uit Beneden-Leeuwen (gemeente West Maas en Waal) die allemaal in Noord-Italië zijn geweest. Zij verblijven thuis in isolatie. De vierde persoon, een vrouw uit Nijmegen, is opgenomen in het Radboudumc Nijmegen. Bij binnenkomst is zij meteen in isolatie verpleegd. In totaal zijn in Gelderland-Zuid nu 6 besmettingen met corona bekend.

GGD Gelderland-Zuid is gestart met contactonderzoek


GGD Gelderland-Zuid is direct begonnen met het bron-en contactonderzoek. Er wordt in kaart gebracht met wie deze patiënten contact hebben gehad. Contacten van de patiënten worden door de GGD benaderd. Zij krijgen instructies en moeten elke dag hun temperatuur opnemen. Mochten deze contacten verschijnselen krijgen die passen bij het coronavirus, dan worden zij ook in isolatie geplaatst en getest op het coronavirus. Het RIVM en de GGD blijven alert op nieuwe besmettingen en passen het standaard protocol toe als nieuwe patiënten gevonden worden: isolatie, contactonderzoek en doorlopende monitoring van de contacten van een patiënt. Door deze maatregelen verkleinen we de kans dat de ziekte zich verder kan verspreiden.

 
Moeten inwoners van bovengenoemde gemeenten zich zorgen maken?


Inwoners die niet zijn gebeld door de GGD, hebben geen nauw contact gehad met de besmette personen en hoeven zich geen zorgen te maken. Voor zover nu bekend, is er geen verband tussen de 6 besmette personen in Gelderland-Zuid. Volgens richtlijn van het RIVM kunnen alle activiteiten in gemeenten gewoon doorgaan. Aanbevolen wordt dat iedereen de landelijke adviezen volgt om besmetting met het coronavirus te voorkomen.
Deze adviezen zijn: 

  • Was uw handen regelmatig met water en zeep
  • Hoest en nies in de binnenkant van uw elleboog
  • Gebruik papieren zakdoekjes

 

Vragen en informatie


Voor alle vragen en actueel nieuws: kijk op www.rivm.nl of www.ggdgelderlandzuid.nl.
Heeft u hierna nog een vraag?

  • Bel de landelijke informatielijn van de overheid: 0800 - 1351
  • Bel de GGD op 088 - 144 72 72

Op zaterdagavond 7 maart is de voorronde van De Dag van het Levenslied 2020 in De Lindenberg. Acht humoristische, theatrale en smartelijke acts halen alles uit de kast om de hoofdprijs te winnen: optreden op het hoofdpodium tijdens de 38ste editie van het smartlappenfestival.

Van doorgewinterde smartlappenzangers tot kersverse pareltjes. Aan deze artiesten de eer om het publiek een lach en een traan te bezorgen: Band Alles, Barry en de Bonita's, De Grote Karaoke Show, DrieN (Nico Nie Nuilen), Henk en Chantal, Snelle Henkie en zijn (h)exen, Theo Solo en Tonnie Traenendal en de Nuilen Knapperts. De presentatie van de voorronde is in handen van Ronnie en de Razende Ronda’s.

Jury en publieksprijs

Tijdens de voorronde bepaalt een jury wie mag optreden tijdens De Dag van het Levenslied op zondag 10 mei 2020. Op dit gratis toegankelijke festival zingt een keur aan artiesten het levenslied, met een sympathieke knipoog naar de echte volkscultuur. De juryleden beoordelen de acht acts daarom op meezingbaarheid, muzikaliteit, presentatie (met een knipoog!) en geschiktheid voor het grote podium. Ook het publiek kan van zich laten horen, want er is een publieksprijs. Bovendien: meezingen mag!

Kaartverkoop

De voorrondes beginnen om 20.00 uur in de Steigerzaal van De Lindenberg. De kaarten zijn inmiddels uitverkocht.

Kijk voor meer informatie op www.dedagvanhetlevenslied.nl.
Volg het festival ook op www.facebook.com/Dagvanhetlevenslied, www.twitter.com/dagvhlevenslied en www.instagram.com/dagvanhetlevenslied/

Er is weer een nieuwe nieuwsbrief van '...bij de buren' beschikbaar:

De notulen van de laatste vergadering van Platform Hatert zijn beschikbaar:

Gezocht: Mensen met lef en ‘n passie voor zingen!

Op zaterdag 7 maart vinden de audities van het Nijmeegs smartlappenfestival De Dag van het Levenslied plaats. Het belooft weer een muzikaal feestje te worden in de Steigerzaal van De Lindenberg. Liefhebbers en uitvoerders van het levenslied kunnen zich nu inschrijven. Bij de audities worden de artiesten geselecteerd die op zondag 10 mei 2020 optreden, tijdens de 38ste editie van het festival in het Valkhofpark te Nijmegen.

Altijd al mee willen doen aan het leukste festival van Nijmegen? Dan moet het er nu maar eens van komen! De organisatie van De Dag van het Levenslied is op zoek mensen met een passie voor zingen, die dit theatraal kunnen brengen met een leuke levenslied-act.

De acts worden door een smartelijke jury beoordeeld op meezingbaarheid, presentatie (met een knipoog!), muzikaliteit en geschiktheid voor het grote podium. De acts dienen minimaal 5 en maximaal 12 minuten te duren (twee liedjes). Het is toegestaan om met een tape mee te zingen.

Aanmelden
Heb je interesse om mee te doen? Stuur dan een kort filmpje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., zodat we een eerste indruk krijgen van de act. Wacht niet te lang, want de belangstelling is groot!

De Dag van het Levenslied
Het festival De Dag van Het Levenslied heeft zijn oorsprong in het theater. Tijdens het festival zingt een keur aan kleurrijke artiesten het levenslied, met een sympathieke knipoog naar de echte volkscultuur. De editie van 2020 vindt net als vorig jaar plaats op Moederdag, zondag 10 mei, in het Valkhofpark en is gratis toegankelijk.

Kijk voor meer informatie op www.dedagvanhetlevenslied.nl.
Volg het festival ook op www.facebook.com/Dagvanhetlevenslied, www.twitter.com/dagvhlevenslied en www.instagram.com/dagvanhetlevenslied/

Klik op bovenstaande banner om u aan te melden voor de nieuwsbrief
Ga naar boven