Agenda

zo 24 mrt, 10:00 - 13:30
Rommelmarkt
wo 27 mrt, 19:30 - 22:00
Paasbingo!
zo 07 apr, 14:00 - 17:00
Dansmiddag 50+

Laatste nieuws

Hier vind je het meest recente nieuws.

9 duurzame acties in 9 wijken in 2019!

Heb jij een goed idee om jouw wijk mooier, groener of leuker te maken? Dan is dit je kans!

2018 was het jaar waarin Nijmegen European Green Capital was. We willen niet dat de duurzame inzet van de inwoners ophoudt, er zijn immers zoveel goede ideeën en enthousiaste bewoners in onze stad.

Om die reden organiseert de Stichting Green Challenges het project 'Mijn Groene Wijk'. In dit project worden 9 wijkinitiatieven ondersteund door de Stichting, met kennis, netwerk en geld.

Negen initiatieven

Nijmegen telt 44 wijken, verdeeld over 9 stadsdelen. Hier komt het idee vandaan om 9 wijkacties uit te voeren. Mensen uit bijvoorbeeld Hatert kunnen zelf contact opnemen met de organisatie als zij een goed idee voor de wijk hebben. Dit kan via www.mijn-groenewijk.nl.

Ondersteuning door de Stichting

We bieden ondersteuning bij de opstart van de wijkactie en we begeleiden de wijkbewoners daar waar er behoefte aan is. Tevens stellen we per wijk een budget beschikbaar, zodat er ook daadwerkelijk dingen mogelijk zijn.

Denk bijvoorbeeld aan:

  • Het koppelen van contactpersonen / experts die je nodig hebt
  • Inventariseren wat je nodig hebt om je actie op te kunnen zetten
  • Het begeleiden van een werkgroep in je wijk
  • De aanschaf van planten bij de wens om te vergroenen. Of aan het maken van flyers om bezoekers voor een duurzaam wijkfestival te werven.

Meer informatie

Wil je meer weten of heb je een initiatief voor jouw eigen wijk? Kijk dan op www.mijn-groenewijk.nl voor meer informatie en contactgegevens.

Veel mensen met financiële problemen wachten lang voordat ze hulp zoeken. Ze schamen zich voor de situatie of durven de problemen niet meer onder ogen te zien. Dan zijn problemen vaak al erg uit de hand gelopen. Het is dus belangrijk om snel hulp te zoeken èn te vinden bij schulden.

Lees de hele tekst in de flyer:

De nieuwsbrief van dit kwartaal stond al op de site, maar nu ook de brochure met het seizoensprogramma van 2019.

 

GGD Gelderland-Zuid werkt vanaf 1 maart met Mijn Kinddossier

De Jeugdgezondheidszorg van GGD Gelderland-Zuid werkt vanaf 1 maart met Mijn Kinddossier, een online ouderportaal. Deze week ontvangen ongeveer 36.000 ouders met een kind tussen de 0 en 12 jaar hierover een brief van de GGD. Informatie over de ontwikkeling, groei en opvoeding van hun kind(eren) is vanaf nu voor ouders digitaal toegankelijk.

In Mijn Kinddossier kunnen ouders groeidiagrammen inzien, zelf een afspraak wijzigen met de Jeugdgezondheidszorg en digitaal vragenlijsten invullen. Ook kunnen ouders adviezen van de jeugdarts, jeugdverpleegkundige of logopedist thuis nog eens rustig nalezen. En ze kunnen vanuit Mijn Kinddossier doorklikken naar folders of websites met betrouwbare informatie.

Vanuit Mijn Kinddossier ontvangen ouders voortaan uitnodigingen per e-mail en herinneringen per sms. Inloggen in Mijn Kinddossier is voor ouders of voogden alleen mogelijk met DigiD. Dit zorgt ervoor dat de gegevens van hun kind(eren) veilig zijn.

Meer informatie staat op www.ggdgelderlandzuid.nl/mijnkinddossier.

Een keertje koersballen? Of samen knutselen?

Kom langs op zondag 24 februari en laat u informeren over leuke initiatieven in de wijk!

Lees de flyer voor meer informatie:

Klik op bovenstaande banner om u aan te melden voor de nieuwsbrief
Ga naar boven