Agenda

wo 29 mei, 19:30 - 22:00
Bingo
zo 02 juni, 14:00 - 17:00
Dansmiddag 50+

Laatste nieuws

Hier vind je het meest recente nieuws.

Wil je eens ervaren hoe het is om op de Spiegelwaal te roeien? Of gewoon eens zien hoe het eraan toegaat bij dé roeivereniging voor Nijmegen en omstreken? Op zaterdag 25 mei houdt RV de Waal open huis. De ideale gelegenheid om kennis te maken met de vereniging, de leden en het roeien.

Sinds drie jaar roeien de ruim 250 leden van de vereniging op de Spiegelwaal tussen Nijmegen en Lent. RV de Waal is de enige roeivereniging in de regio Nijmegen waar iedereen lid van kan worden. De vereniging is gevestigd in het pand van een voormalig dakbedekkersbedrijf en beschikt over circa 60 boten, een fitnessruimte en een kantine.

Hard gegroeid

In drie jaar tijd is RV de Waal hard gegroeid. Een groot aantal vaste ploegen traint wekelijks en de vereniging is al diverse keren in de prijzen gevallen tijdens wedstrijden in het hele land. Het afgelopen roeiseizoen hebben weer tientallen beginners een instructiecursus gekregen en een nieuwe groep beginners is alweer van start gegaan. Ook organiseert de vereniging allerlei activiteiten buiten het roeien om.

Rondleiding en zelf roeien

Op zaterdag 25 mei houdt RV de Waal open huis. Iedereen kan langskomen om het botenhuis en het terrein te bekijken. De rondleiding wordt afgesloten met een klein stukje roeien op de Spiegelwaal. Beginner of ervaren roeier, jong of oud, iedereen is welkom. Aanmelden is niet nodig. Koffie, thee en fris staan klaar.

KiKaRoW

Op deze dag komen ook de KiKaRoW-roeiers aan bij RV de Waal. Om geld op te halen voor de strijd tegen kinderkanker vaart een aantal roeiers in het voorjaar en de zomer van 2019 veertien weekenden lang van roeivereniging naar roeivereniging. RV de Waal organiseert een rommelmarkt en andere activiteiten om geld op te halen voor dit initiatief.

Open Huis RV de Waal Zaterdag 25 mei, 11.00 - 15.00 uur Oosterhoutsedijk 48, Lent www.rvdewaal.nl Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Aanstaande zaterdag 11 mei staat bij Wijkplaats Buur de derde fietsriksja klaar van stichting Fietsen Alle Jaren Nijmegen. Iedereen is tussen 14:00 en 16:00 uur van harte welkom om de riksja te komen bekijken en te testen. We maken er een feestje van; wethouder Bert Velthuis geeft het startsein voor de feestelijke ingebruikname, drink daarna gezellig een borrel met ons mee!

Voor wie is de riksja bedoeld?

De stichting biedt mensen die zelf niet (meer) kunnen fietsen een gratis ritje aan in de riksja. Zodat ze weer de wind door de haren voelen. Wij fietsen bijvoorbeeld met ouderen die nog thuis wonen en met cliënten van woonvoorzieningen en dagbestedingen. Een vrijwilliger haalt mensen thuis op of bij een woonvoorziening of dagbesteding. Samen met een andere passagier, bijvoorbeeld een vriend(in), mantelzorger of begeleider, worden ze rond gefietst. Op verzoek fietst de vrijwilliger bijvoorbeeld langs plekken waar de passagier vroeger gewoond en gewerkt heeft.

Afspraken met woonvoorzieningen

Deze derde riksja wordt door stichting Fietsen Alle Jaren Nijmegen ingezet voor de wijken Brakkenstein, Grootstal en Hatertse Hei. De riksja komt bij woonzorgcentrum Aqua Viva aan de Heijendaalseweg te staan. We gaan voor Aqua Viva fietsen en ook voor andere woonvoorzieningen. Er zijn al afspraken met het Gofferthuis in de Libellenstraat, Deel de dag Grootstal in de Schakel en Deel de dag Brakkenstein in de Kanunnik van Kekenstraat.

Proefrit fietsriksja

Op zaterdag 11 mei kunnen bezoekers tussen 14:00 – 15:00 een proefrit maken met de riksja bij Wijkplaats Buur, Deken Hensburchstraat 2 in Nijmegen. Spreek vrijwilligers en laat je rondfietsen! Wil je meedoen met de stichting, als vrijwilliger of passagier, neem dan contact met ons op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Meer informatie over het initiatief vind je op www.fietsenallejaren.nl/nijmegen of www.facebook.com/fietsenallejarennijmegen.

Waarschijnlijk heeft u er al wel iets over gehoord: de gemeente Heumen is van plan om windmolens te plaatsen naast de A73.

Aangezien die dingen zo hoog zijn dat ze waarschijnlijk ook vanuit Hatert en Weezenhof goed te zien zijn, organiseert de gemeente Heumen hierover een informatiebijeenkomst op maandag 13 mei  om 20.00 in het wijkcentrum.

Zie het bijgesloten document voor de uitnodiging.

Aanmelden voor de bijeenkomst is gewenst
In verband met de voorbereiding van de avond is aanmelden gewenst. Stuur daarvoor een email
met uw naam en adres naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of meldt u telefonisch aan via tel. 14024.

De komende jaren worden er grote bouwactiviteiten uitgevoerd op het terrein van het Radboudumc, waaronder de bouw van een geheel nieuw hoofdgebouw. Hiervoor zijn grote en hoge bouwkranen geplaatst, die ervoor zorgen dat de traumahelikopter de gebruikelijke vliegroutes niet kan volgen. Dit zou namelijk gevaarlijke situaties kunnen opleveren. Daarom hebben we de vliegroutes voor bepaalde tijd gewijzigd. De helikopter vliegt tijdens de bouwperiode in zuid-oostelijke of noord-westelijke richting, waar dit voorheen oostelijk en westelijk was. De keuze voor de route hangt af van de windrichting.

De wijziging kan ervoor zorgen dat u de helikopter nu vaker of juist minder vaak hoort vliegen. De bouwactiviteiten lopen tot oktober 2021. Hierna zal de helikopter de oude vliegroutes weer volgen. Het nieuwe hoofdgebouw wordt naar verwachting medio 2022 in gebruik genomen.

Kijk voor informatie over de bouwwerkzaamheden op www.radboudumc.nl/nieuwbouw.

Het is inmiddels een traditie geworden: op Moederdag vindt in Nijmegen al jaren De Dag van het Levenslied plaats, hét smartlappenfestival met een knipoog. Op zondag 12 mei 2019 is al weer de 37e editie van het gratis festival. Tussen 14:00 uur en 24:00 uur treden maar liefst 22 acts op in het Valkhofpark, waaronder Jacques Herb en De Sjonnies!

Programma
Om 18:00 betreedt niemand minder dan de Rotterdamse volkszanger Jacques Herb het podium. Probeer het maar eens droog te houden tijdens zijn hits Manuela en Een man mag niet huilen! Daarnaast zorgen vanaf 14:00 vele andere smartlappenacts voor een lach en een traan, zoals Mari en de Maries, De Triesto’s, Antje Apfelkorn, De Sjonnies, De Jantina’s, Ronnie & Razende Ronda’s, Patatje Metal en Nicky & Simone. Bovendien zijn uit de voorronde van De Dag van het Levenslied in De Lindenberg vier gloednieuwe acts geselecteerd: Duo T&T, De Brokstukken, De Bluumkes en Duo Nootmuskaat.

Geheime slotact
Om 23.30 uur staat de ‘Ultrageheime slotact’ op het programma, maar die blijft traditioneel geheim. Wie het is, ontdek je op het festival zelf. Als je er toch bent, wil je deze act niet missen! 

Levenslied voor de allerkleinsten
In samenwerking met De Lindenberg is er een kidspodium in de ruïne in het Valkhofpark. In de middag is er onder andere een circus, een ballonvouwer en je kunt je eigen schilderij fietsen. Ook maakt Troef Theater muzikale voorstellingen voor en met de kinderen.

Club Goud
Club Goud, een initiatief dat Nijmegenaren uit verschillende generaties samenbrengt, zorgt dat ook de smartlappenliefhebber op leeftijd naar het festival kan. Zo is er onder andere een aparte rolstoeltoegang en zijn er vrijwilligers die de ouderen over het festivalterrein begeleiden.

 

De Dag van het Levenslied wordt georganiseerd door Stichting Moederdagproducties en vindt elk jaar plaats op Moederdag in het Valkhofpark te Nijmegen. Toegang is gratis. Kijk voor meer informatie op www.dedagvanhetlevenslied.nl en www.facebook.com/Dagvanhetlevenslied.

Klik op bovenstaande banner om u aan te melden voor de nieuwsbrief
Ga naar boven