In de Nijmeegse wijk Hatert is maandagmiddag het hondje Kay door een grote herdershond doodgebeten. De baas van Kay, Greta van Eldik, zag vanuit haar scootmobiel hoe de 10 jaar oude maltheser meerdere happen in het lichaam kreeg te verduren. Het hondje bloedde hevig en is een half uur later op de verzorgingstafel van een dierenarts gestorven.

Lees hier het hele artikel uit de Gelderlander.

Het komt gelukkig niet zo vaak voor, maar als het dan wel eens echt gebeurt is het flink schrikken. Tenminste, het lijkt niet zo vaak voor te komen. Simpelweg omdat niet iedereen aangifte doet van bijtincidenten of andere overlast veroorzaakt door honden. Maar net als bij mensen, geldt het ook bij honden: er kan pas echt worden opgetreden als er een historie is bij zo'n hond. Dus wordt u aangevallen door een hond, maak er melding van. Denk altijd maar dat als zo'n hond volwassenen aanvalt, hij dat ook met kinderen kan doen. Of zoals in dit geval met kleine kwetsbare honden.

Op de site van de gemeente vond ik nog deze tekst:
Toezicht & Klachten
Als hondeneigenaar bent u verantwoordelijk voor het opruimen van de hondenpoep en het aanlijnen van uw hond. Toezichthouders van de gemeente controleren dagelijks het nakomen van deze regels. Houdt u zich er niet aan, dan riskeert u een boete van € 100,-.
Klachten over hondenoverlast en hondenpoep kunt u doorgeven via tel. 14024 of via de Digitale Balie.

Kijk hier voor de rest van de tekst, inclusief links naar de plekken waar honden los mogen lopen. Echter, zelfs in losloopgebieden is de eigenaar verantwoordelijk voor wat de hond doet!