Agenda

Geen evenementen

Nieuws

In deze sectie vind je nieuws over Hatert.

Lees hier de laatste update over Hatert 2.0.
In de Nijmeegse wijk Hatert is maandagmiddag het hondje Kay door een grote herdershond doodgebeten. De baas van Kay, Greta van Eldik, zag vanuit haar scootmobiel hoe de 10 jaar oude maltheser meerdere happen in het lichaam kreeg te verduren. Het hondje bloedde hevig en is een half uur later op de verzorgingstafel van een dierenarts gestorven.

Lees hier het hele artikel uit de Gelderlander.

Het komt gelukkig niet zo vaak voor, maar als het dan wel eens echt gebeurt is het flink schrikken. Tenminste, het lijkt niet zo vaak voor te komen. Simpelweg omdat niet iedereen aangifte doet van bijtincidenten of andere overlast veroorzaakt door honden. Maar net als bij mensen, geldt het ook bij honden: er kan pas echt worden opgetreden als er een historie is bij zo'n hond. Dus wordt u aangevallen door een hond, maak er melding van. Denk altijd maar dat als zo'n hond volwassenen aanvalt, hij dat ook met kinderen kan doen. Of zoals in dit geval met kleine kwetsbare honden.

Op de site van de gemeente vond ik nog deze tekst:
Toezicht & Klachten
Als hondeneigenaar bent u verantwoordelijk voor het opruimen van de hondenpoep en het aanlijnen van uw hond. Toezichthouders van de gemeente controleren dagelijks het nakomen van deze regels. Houdt u zich er niet aan, dan riskeert u een boete van € 100,-.
Klachten over hondenoverlast en hondenpoep kunt u doorgeven via tel. 14024 of via de Digitale Balie.

Kijk hier voor de rest van de tekst, inclusief links naar de plekken waar honden los mogen lopen. Echter, zelfs in losloopgebieden is de eigenaar verantwoordelijk voor wat de hond doet!

logo buurtbattleBeste mensen,

Komende zaterdag 28 april gaan de beide zaalvoetbalteams van Hatert hun buurtbijdrage vervullen.

De buurtbijdrage is een essentiëel onderdeel van de competitie van N.E.C. Buurtbattle. Het is een manier voor de teams om extra punten te verzamelen naast de wedstrijden en de fairplay punten.

De beide teams (team a tot 12 jaar en team b tot 16 jaar) gaan, onder begeleiding van trainers en jongerenwerk, een deel van de wijk opruimen; omgeving winkelcentrum, cruijfcourt en wijkcentrum. Dit vindt plaats van 15.00 uur tot 17.00 uur. Verzamelpunt is voor bij het Wijkcentrum om 15.00 uur. Daar volgt een korte uitleg. We hebben ruim 30 prikstokken beschikbaar en voldoende vuilniszakken. Deze zijn via de buurtrangers en de gemeente beschikbaar gesteld, waarvoor onze dank. De vuilniszakken worden na afloop door De DAR opgehaald bij het Wijkcentrum.

Wij zouden het leuk vinden als er ook volwassenen zijn die zaterdag mee willen doen met deze actie. We willen graag een impuls geven aan een positiever beeld van de wijk Hatert; waar jong en oud die prima samengaan.

Vanuit N.E.C. Buurtbattle, Wij staan voor de wijk, Futsal Chabbab en Jongerenwerk & Opbouwwerk Welzijnsorganisatie Tandem, nodigen wij u van harte uit.

Na afloop is er in Jongerencentrum Chill Out een drankje en een versnapering beschikbaar voor alle deelnemers.

Met vriendelijke groet namens, Jeroen, Saïd, Boubakka, Brahim, Wessel & Harald

Subcategorieën

Hier vind je het meest recente nieuws.

Klik op bovenstaande banner om u aan te melden voor de nieuwsbrief
Ga naar boven